News

Situata e agravuar në veri të Kosovës, reagon Rusia

Share on the social medias

Në deklaratën e fundit nga Kremlini, rezidenca e Presidentit rus Vladimir Putin, me një rezolutë bën thirrje për mbrojtjen e të drejtave të serbëve të Kosovës dhe Metohisë.

Sipas medieve ruse, tensionet në Kosovë kanë marrë hov pas vendimit të autoriteteve në Prishtinë për të detyruar serbët e Kosovës dhe Metohisë që të privatizojnë target dhe dokumentet personale të Kosovës. Kjo ka bërë që serbët lokalë të vendosin barrikada në pikat kufitare të Jarinjës dhe Bernjakut.

“Rusia qëndron plotësisht pranë Serbisë në mosmarrëveshjen me Republikën e vetëshpallur të Kosovës dhe insiston se të drejtat e serbëve duhet të garantohen me një rezolutë për këtë konflikt”, tha sot zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov.

“Ne qëndrojmë pranë serbëve që jetojnë në Kosovë. Besojmë se kërkesat e autoriteteve të Prishtinës janë plotësisht të justifikuara”, shtoi Peskov.

Zëdhënësi i Kremlinit tha gjithashtu se Moska beson se vendet perëndimore që kanë njohur pavarësinë e Kosovës duhet të përdorin të gjithë ndikimin e tyre për të paralajmëruar autoritetet në krahinë që të mos ndërmarrin asnjë hap të pamatur që mund të çojë në përshkallëzim të mëtejshëm të tensioneve.

“Ne mbështesim qëndrimin paqësor, konstruktiv të Beogradit në atë kontekst, thirrjet për paqe të bëra nga Presidenti i Serbisë”, tha Peskov.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *