OnTop

Pse dukemi më të bukur në pasqyrë se në fotografi?

Share on the social medias

Sipas një studimi, gratë në Mbretërinë e Bashkuar shihen në pasqyrë mbi 70 herë në ditë.

Ajo që ne shohim në pasqyrë nuk është realitet-reflektimi në pasqyrë është një version i kundërt i mënyrës sesi ne shikojmë në të vërtetë. Duke qenë se ne shihemi në pasqyrë, jemi mësuar me këtë version te vetes. Quhet efekt i thjeshtë. Pra, nëse nuk e shihni veten shumë shpesh në fotografi, nuk e dini vërtet si dukeni, prandaj mund të jeni paksa të tronditur.

Kontroll i menjëhershëm

Kur shihemi në pasqyrë, kemi një kontroll të plotë dhe të menjëhershëm. Nëse nuk na pëlqen këndi, reagojmë menjëherë duke lëvizur fytyrën dhe duke korrigjuar qëndrimin dhe shprehjen e fytyrës për të formuar një pamje më të kënaqshme. Kur bëhet fjalë për fotografi, ne kryesisht e shohim veten vetëm pasi të bëhet fotografia. Këtu, truket mund t’ju ndihmojë. Është gjithashtu mirë të njohësh anët e tua të forta dhe të dobëta dhe këndet e tua më të mira.

Fytyrat tona janë asimetrike

Askush nuk ka një fytyrë absolutisht simetrike. Ne jemi mësuar ta shohim veten në një ose disa kënde të veçanta dhe shpesh mendojmë se njëra anë e fytyrës është e njëjtë me tjetrën.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *