Pitalka (samuna) për Ramazan, tepër të buta

Përbërësit:

2 lugë tharm buke,

2 dcl qumësht i vakët dhe,

1 filxhan ujë të nxehtë,

Përgatitja:

Përzihen të gjithë përbërësit në një brumë jo shum të fortë.

Vendosen në një enë në vend të ngrohtë.

Kur fryhet brumi i përziejmë.

Herën e tretë qe fryhet, me duar te lagura i ndajmë në toptha të madhesis siq dëshirojm vet.

I japim formen e pitalkës dhe i lyejmë përmi me jogurt ose me qumësht dhe iu qesim fara.

I lejmë ashtu të pushojnë edhe 10 minuta.

E nxejmë furrën dhe gjithashtu e nxejmë edhe tepsinë në të cilën do i pjekim pitalkat.

I qesim në tepsi të nxehtë dhe i shtijmë në furrë që të piqen.

VIDEO

Related Posts

Harsh Remarks Including Her Huge Belly. “The worst pregnant belly I have ever seen”

A mother who was ridiculed for having a “major” child will not capitulate to pregnancy disgrace. Eliana Rodriguez, who is presently 29 years of age, as of…

My heart broke when I saw her like that

A woman entered a Wisconsin salon and began studying all the products. One of the stylists looked at her and the two began to talk. Thus, Kate…

Meg Ryan took a break from acting to spend time with her children: This is her today

Meg Ryan’s Journey: Balancing Fame, Family, and Personal Growth Meg Ryan, born in 1961 in Fairfield, Connecticut, navigated a challenging childhood marked by her parents’ divorce during…

Giving a 1942 Vanity Table a New Life

Are you the proud owner of a vintage vanity table that has seen better days? Are you looking to breathe new life into this timeless piece of…

Lemon Meringue Cheesecake

Lemon Meringue Cheesecake is a delicious dessert that combines the flavors of tangy lemon curd, rich cheesecake, and fluffy meringue topping. It is a unique twist on…

Easy Texas Turtle Sheet Cake

Ingredients 2 cups granulated sugar 2 cups self-rising flour 1 cup butter 1 cup strong black coffee 1/3 cup unsweetened cocoa powder 2 eggs 1/2 cup buttermilk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *