Moti bën kthesën e madhe, ja çfarë do të ndodhë gjatë natës

Temperaturat në Kontinentin evropian janë pak a shumë ashtu siç duhej të ishin këtë mes-Nëntori, ndërsa në fotografi kemi temperaturat minimale në tërë Kontientin ku shihet së më së ftohti është në Skandinavi ku temperaturat po ulen deri në -8 gradë Celsius, lokalisht edhe më ftohtë. Masa e ftohtë ajrore me origjinë polare ka përshirë edhe Rusinë ku shihen pjesë të mëdha të territorin rus me temperatura nën 0 gradë Celsius.

Gjatë natës së sotme minuset do të kapin edhe Rumaninë e deri në Mal të Zi, veçanërisht nëse ka kthjellim të plotë të motit. Nëse kemi kthjellim të plotë të motit gjatë natës minuse të lehta pritet të kemi edhe në disa vise të Kosovës dhe normalisht në viset malore të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut.

Përndryshe masa e ftohtë ajrore nuk është e fuqishme në rajonin tonë nga qendra e saj është shumë larg në territorin rus, e në anën tjetër në rajonin tonë më shumë po ndikojnë masa ajrore relativisht të ngrohta nga Mesdheu dhe Atlantiku.

Kështu pritet të jetë edhe ditëve të ardhshme me tendencë të rritjes së lehtë të temperaturave ditore. Vetëm në ato rajone ku eventualisht mund të kemi mjegull gjatë natës dhe mëngjesin pritet të jetë mjaft ftohtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.