News

A do ta njohë Spanja Kosovën? Pyetja që vuri në vështirësi kryeministrin spanjoll Sanchez, ja si përgjigjet ai

Share on the social medias

Kryeministri spanjoll, Pedro Sánche ka mbajtur në Tiranë një konferencë të përbashkët me kryeministrin Edi Rama.

Ai është pyetur nga gazetarja nëse Spanja do ta njohë paravërsinë e Kosovës, teksa ai u shpreh se qeveria spanjolle nuk e njeh Kosovën pasi e konsiderojnë se është shkelur e drejta Ndërkombëtare.

“Unë mendoj që miqtë e mirë siç është Shqipëria dhe Spanja mund të kenë dhe ndyshime e veta. Ne mendojmë që një deklaratë e njëanshmë, ky është mendimi i qeverisë sanjolle. Ne mendojmë që është shkelur e drejta ndërkombëtare, prandaj nuk mund të jemi në favor të këtij pranimi, këtë e themi me gjithë respektin që kemi për shqiptarët.Por ne e përkrahim punën për bashkëbisedim dhe rrugën e tyre për në BE”, tha Sanchez.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *